Suomalainen koulu ole kulttuurimuseo. Se vaatii jatkuvaa, tieteeseen perustuvaa uudistamista, sanoo kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka. Lonka toivoo poliitikoilta luottamusta tutkijoihin ja rahoitusta myös sellaiseen tutkimukseen, jonka lopputulosta ei tiedetä. ”Tieteellistä tutkimusta ei tehdä, jotta ajettaisiin omaa asiaa, vaan jotta saataisiin asioista mahdollisimman totuudellinen kuva. Kun uutta tietoa tulee, kuva voi muuttua.” Tieteen perusrahoituksesta päättää eduskunta, ja tulevat kansanedustajat valitaan taas keväällä. Helsingin yliopiston #Siksitiede-kampanja kertoo, mihin tutkimusta ja tutkimukseen perustuvaa opetusta tarvitaan.
Kirsti Lonka: Ilman tiedettä suomalainen koulu rappeutuu | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Kirsti Lonka: Ilman tiedettä suomalainen koulu rappeutuu