Geenitestit tarkentuvat ja niiden kustannukset laskevat uuden menetelmän ansiosta. Menetelmän avulla voidaan esimerkiksi määritellä otollisin ajankohta keinohedelmöitykselle, ja sitä voidaan käyttää geenitestauksessa määrittämään sikiön mahdollisia kromosomihäiriöitä. Hedelmöityshoitojen ajoittamisessa auttava sovellus tulee terveydenhuollon käyttöön jo tänä vuonna.
Uusi teknologia parantaa lääketieteellisten geenitestien tarkkuutta | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Uudenlainen molekyylitekniikan menetelmä parantaa biomarkkerianalyysin tarkkuuttaa ja alentaa sen kustannuksia. Menetelmään perustuva hedelmöityshoitojen ajoituksessa käytettävä sovellus tulee terveydenhuollon käyttöön jo tänä vuonna.