Maitohappobakteeriyhteisö, lituruohon stressi ja mitokondriot ovat Helsingin yliopistossa huippututkimuksen kohteena, mutta miksi? Miten tällainen huippututkimus auttaa edistämään ihmisten hyvinvointia? Mitä annettavaa Helsingin yliopiston uudella tutkimuskeskuksella HiLIFElla on tavalliselle suomalaiselle? Tule kuuntelemaan Helsingin yliopiston huippututkijoiden alustuksia ruuasta, ympäristöstä ja terveydestä sekä seuraamaan paneelikeskustelua, jossa tutkijat yhdessä apulaispormestari Sanna Vesikansan kanssa pohtivat huippututkimuksen merkitystä hyvinvoinnille. Tutkijoiden alustukset Professori Johanna Björkroth "Miksi mikrobit edelleen haastavat ruokaturvallisuuttamme" Akatemiaprofessori Jaakko Kangasjärvi "Kasvisolujen viestinvälittäjät" Akatemiaprofessori Anu Wartiovaara "Solujen energia-aineenvaihdunnan tutkimus antaa avaimia täsmähoitoihin" Paneelikeskustelu Mikä on huippututkimuksen rooli hyvinvoinnissa? Millainen tutkimus kasvattaa hyvinvointia? Mitä tutkimusta tulisi tukea? Keskustelun juontaa HiLIFEn hallintopäällikkö Jonna Kataja. Keskustelijoina Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansa, Helsingin yliopiston professori Johanna Björkroth, akatemiaprofessori Jaakko Kangasjärvi ja akatemiaprofessori Anu Wartiovaara. Helsinki Institute of Life Science, HiLIFE, on uusi Life Science -alan tutkimuskeskus, jonka myötä Helsingin yliopisto pyrkii luomaan huippututkimukselle otollisen ympäristön, joka houkuttelee Helsinkiin myös kansainvälistä rahoitusta, tutkijoita ja opiskelijoita. Pyrkimyksenä on vahvistaa yliopiston asemaa Life Science -osaajien kärkijoukossa maailmalla. Life science eli elämäntieteet pitää sisällään laajan kirjon biologiaan liittyviä tieteitä sekä näihin liittyvää poikkitieteellistä tutkimusta. HiLIFE tukee ja tuo yhteen alan huippuosaajia. Tavoitteena on kehittää ratkaisuja tämän päivän suuriin haasteisiin terveyden, ruoan ja ympäristön aloilla. HiLIFE myös edistää innovaatioita ja tutkimustiedon vaikuttavuutta yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa.