Tutkijoiden viesti on selvä: ilmastonmuutoksen pahimmilta tuhoilta voidaan vielä välttyä, mutta se vaatii tutkittuun tietoon pohjautuvia merkittäviä poliittisia päätöksiä jo tulevalla vaalikaudella. Tiedekulman vaali-illassa torstaina 28.3. kello 17 Helsingin yliopiston tutkijat ja neljän suurimman puolueen poliitikot keskustelevat siitä, mitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi pitäisi tehdä juuri nyt. Teemoina ovat mm. metsäpolitiikka, hiilineutraali arki Suomessa ja globaali ilmastopolitiikka. Osallistu tapahtumaan paikalla, seuraa striimiä tai katso tallenteena.
Ilmastonmuutosta ei voi enää pysäyttää – mutta tieteen avulla voimme hillitä sitä | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Hiilinielujen toiminnan ymmärtäminen edellyttää tutkimusta – ja maapallon suojeleminen sitä, että tutkimustiedon pohjalta tehdään poliittisia päätöksiä.