Huomenna Suomi täyttää sata vuotta, mutta millaista pohjoisen maan kansa on? Mitä sanottavaa arkeologilla tai metsäekologilla on suomalaisuudesta? Yliopisto-lehti on vuoden aikana tehnyt Olla suomalainen -podcastsarjaa, jonka voi nyt kuunnella kokonaisuudessaan. Samalta sivulta löytyy myös Tuomas Teporan haastattelu sekä selitys sille, miksi 80 vuotta sitten tapahtunutta muistellaan enemmän kuin 100 vuoden takaisia tunnelmia.
Sisällissodasta selvittiin, ja sitä kannattaa muistaa, sanoo Tuomas Tepora | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Kansat ympäri maailman tapaavat perustaa identiteettinsä sotiin ja taisteluihin. Tutkija Tuomas Teporan mukaan suomalaisuuden suhde sotiin on harras, mutta ei erityisen erityislaatuinen. Kuuntele Yliopisto-lehden suomalaisuus-podcast.