Elintarviketieteiden kandiohjelmaan kuuluu “Kemian työt” (ETK-501) -niminen laboratoriokurssi. Sitä suositellaan jo ensimmäiselle opintovuodelle, joten käytännön tekemiseen pääsee käsiksi jo nopeasti opintojen alussa. Kurssilla opitaan laboratoriotyöskentelyn perusteita, kuten erilaisia pipetointimenetelmiä, liukoisuuslaskuja ja tislauslaitteiston käyttöä (kuvassa). Muita laboratoriomenetelmiä, joita kurssilla päästään kokeilemaan, ovat esimerkiksi ohutkerroskromatografia ja spektrofotometria. #maatalousmetsätieteellinen #mmtdk #helsinginyliopisto #viikkicampus #elintarviketieteet #laboratorio
Huomenna torstaina 3.12. Helsingin OPKOlla on puhutaan arjesta ja ajankäytöstä! Mihin aika katoaa ja voisiko sitä käyttää paremmin? Mikä on Jumalan mielen mukaista ajankäyttöä? Miten se tehdään? Aiheesta alustaa Hanna Karttunen. Koronatilanteen takia kokoonnumme yhteen Zoom-yhteyden välityksellä. Alustuksen jälkeen jakaudumme pienryhmiin käyttäen Zoom-ohjelmiston pienryhmätoimintoa. Nyt voit tulla mukaan olinpaikastasi riippumatta! Ilta alkaa klo 18.00 ja linkki tulee bioon lähempänä ajankohtaa. Tervetuloa mukaan!

Ladataan…