Facebook post by Tiedekulma

Koirien sosiaalisesta mielestä on saatu viime aikoina runsaasti uutta tietoa. Tutkimusmenetelmien kehittyessä tiedemaailma on myös alkanut suhtautua aiheeseen entistä vakavammin. Tutkimustulosten perusteella voidaan jo nyt sanoa, että koiran ja ihmisen sosiaalinen mieli muistuttavat toisiaan enemmän kuin aiemmin on oletettu, kertoo tutkijatohtori Miiamaaria Kujala Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta. Kujala pitää tietoiskun koiran ja ihmisen sosiaalisesta mielestä Tiedekulma Aleksilla torstaina 8.10. klo 17.00. Tilaisuus on osa Eläinten viikon ohjelmaa Tiedekulmassa.
Kasvot kiinnostavat koiria | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Koiraa kiinnostavat eniten toisen koiran kasvot ja toiseksi eniten ihmisen kasvot, selviää Helsingin yliopiston koirakognition tutkimusryhmän tuloksista. Koira reagoi kasvoihin hyvin samankaltaisesti kuin ihminen.